Nyttige smaÌŠtriks i OSX

Logo OSX Tiger
Når man jobber i OSX er det en rekke kombinasjoner av tastetrykk og museklikk vi kan utføre for å jobbe raskere og mer effektivt. Her ser vi hvordan vi lett kan sjekke hvor en fil eller mappe er plassert på harddisken

Eksempel: Vi har åpnet en fil i Photoshop ved å velge ‘File’ > ‘Open Recent’. Vi får ikke sjekket hvor filen er plassert siden den åpnes direkte. Etter at vi har åpnet den ønsker vi å se hvor den befinner seg, og vi CMD- klikker i ikonet øverst i bildevinduet.

Klikk ikon

Vi får nå frem en liste som viser plasseringene helt opp til høyeste nivå. Vi trenger ikke lenger holde inne CMD- tasten.

ikon drop down meny

Ikke nok med at vi ser nøyaktig plassering av filen; hvis vi klikker i et av nivåene vil denne mappen automatisk åpnes med mappen i nivået under markert. Hvis vi velger mappen filen ligger i vil selve filen være markert i denne mappen.

Denne lille funskjonen fungerer også i mappevinduer og i mange program eller dokumentvinduer.

Have fun!

Sign

Paul Konradsen paul@parakon.no

Kommentarer ikke tilgjengelig.