Fontutjevning i OSX

Logo Tiger

I forrige gjennomgang gikk vi gjennom kantutjevning for skrift i Windows, med en rekke valg vi kunne benytte oss av. I OSX har vi også muligheten til å justere kantutjevningen for skrifttyper, og fremgangsmåten er litt enklere. Utjevningen kalles «Fontutjevning» i Apples operativsystem, og i denne gjennomgangen skal vi se hvordan vi justerer dette i OSX.

Vi starter med å åpne «Systemvalg». Det er flere fremgangsmåter for dette, men en av de enkleste er å klikke på «Apple»- logoen i øverste venstre hjørne av skrivebordet og velge: «Systemvalg…».

Bilde 1

Linje

Når vi kommer inn i «Systemvalg» kan vi skrive inn stikkord i søkefeltet i øvre høyre hjørne og alle valg som stemmer med søkeordet vil bli «Highlighted». Her har jeg lagt til en «u» etter ordet font for å begrense fokus på Systemvalget «Utseende». Nå kan vi enten klikke direkte på ikonet eller navnet som kommer opp i listen under søkefeltet. I begge tilfeller kommer vi inn til samme dialogvindu.

Vilde 2

Linje

Her er vi kommet inn i Systemvalget «Utseende», og vi ser at vi har et valg nederst i dialogvinduet som heter «Fontutjevningsstil». Vi klikker på nedtrekksfeltet.

Bilde 3

Linje

Her har vi åpnet nedtrekksfeltet og vi velger «Medium – best for flatskjermer».

Bilde 4

Linje

That’s it. Vi ser at fremgangsmåten er noe enklere enn i Windows, men det er helt sikker lagd tredjepartsprogrammer for dette også i OSX. Dette har jeg ikke hatt behov for å sjekke, så hvis det er noen som vet om et slikt program for OSX kan de jo sende meg en link på e-post: paul@parakon.no så kan jeg legge det til i denne gjennomgangen.

Have Fun!

Signature

Paul Konradsen paul@parakon.no

Kommentarer ikke tilgjengelig.