Litt bedre plass i Dock

Tigerlogo
Etterhvert som man installerer flere programmer vil man etterhvert se at Dock’en fylles opp, og når man har så mange snarveier man kan ha, vil ikonene bli mindre i størrelse for å få plass til alle. Tiden det tar å fylle opp Dock’en avhenger av skjermoppløsningen man benytter, og går raskere jo mindre skjerm man har siden mange benytter en mindre skjermoppløsning på disse slik at ikke ikon og tekst blir så små at de er uleselige. Her følger et lite tips hvordan man kan spare et par snarveiplasser i Dock’en hvis man benytter Office 2004- pakken fra Microsoft.

Jeg vil tro at de fleste som benytter Office 2004- programmene har de liggende i Dock, klar til bruk med ett enkelt klikk. I eksemplet under har jeg fire ikon; Entourage, Excel, PowerPoint og Word.

msproject_gallery_01.jpg

Vi kan i stedet for disse fire ikon benytte kun ett ikon og i tillegg få en del valg når vi ønsker å starte et program fra Office 2004- familien. Vi starter med å ta tak i det ikonet vi ønsker å fjerne og trekker det ut på skrivebordet. Vi vil se en liten animasjon og så er ikonet borte. I illustrasjonen under ser vi at jeg har tatt tak i ikonet til Word og dratt det ut av Dock. Å legge til en snarvei i Dock er en enkel oppgave, så det er ingen grunn til å være redd for å fjerne en eller flere.

msproject_gallery_02.jpg

Når vi har fjernet de vi ikke vil ha i Dock, er det på tide å introdusere; «Microsoft Project Gallery Launcher». Gå inn i programmappen, deretter til Microsoft Office 2004- mappen og der har vi alle programmene til Office 2004- pakken. I tillegg har vi en mappe som heter; «Office». I denne mappen finner vi «Project Gallery Launcher».

msproject_gallery_03.jpg

Nå er det bare å ta tak i «Project Gallery Launcher» og dra den over til Dock. Den vil legge seg der vi ønsker. Legg merke til animasjonen som «lager plass» til snarveien når du holder ikonet over Dock. Hvis du flytter ikonet sidelangs i Dock’en før du slipper vil du se at det hele tiden åpnes plass til ikonet der markøren med ikonet er. I illustrasjonen under har jeg lagt snarveien til «Project Gallery Launcher» ved siden av ikonet til «Entourage». Jeg har i dette tilfellet valgt å ikke fjerne snarveien til «Entourage».

msproject_gallery_04.jpg

Når vi nå klikker på snarveien til «Project Gallery Launcher» vil vi få opp en dialogboks hvor vi kan velge hvilket Office- program vi vil starte. I tillegg får vi også en del valg for veivisere «Wizards» for å komme igang med dokumenter. Vi ser i illustrasjonene under de valg vi har i hovedvinduet, og i oppgavefeltet til venstre ser vi forskjellige maler «Templates» som vi kan benytte for lett å komme igang med et dokument.

msproject_gallery_06.jpg

msproject_gallery_07.jpg

I tillegg til at vi kan opprette nye dokumenter, har vi også muligheten til å åpne tidligere dokumenter ved å velge «Recent» fra knapperaden øverst i dialogboksen. I illustrasjonen under har jeg i oppgavefeltet til venstre valgt dokumenter tidligere i dag, og får da følgelig opp det ene dokumentet jeg har skrevet. Har vi mange dokumenter i visningsfeltet kan vi skille disse fra hverandre ved å velge hvilken type dokument vi ønsker å åpne fra nedtrekksfeltet nede til høyre i dialogboksen.

msproject_gallery_08.jpg

Hvis vi benytter Entourage’s fortreffelige «Project Center», har vi også muligheten til å velge dokument fra et prosjekt ved å velge «Project» fra knapperaden. Et tips som mange ikke er klar over er at hvis du dobbeltklikker på et dokument som normalt åpnes i et annet program, vil «Project Gallery Launcher» åpne dokumentet i det programmet det tilhører. Som et eksempel; hvis jeg i illustrasjonen under dobbeltklikker på det valgte Photoshop- dokumentet, vil det åpnes i Photoshop og «Project Gallery Launcher» vil lukkes.

msproject_gallery_09.jpg

Det finnes også en knapperad for hjelp; «Learn», og hvis vi trenger å komme igang med et av Office- programmene eller vil vite hva som er nytt i Office 2004, kan vi klikke denne knappen.

msproject_gallery_10.jpg

Det siste valget er knappen for å gjøre endringer i hvordan «Project Gallery Launcher» skal reagere når vi velger å åpne den. Her har jeg satt opp «Customize» slik den er i «standard»- modus.

msproject_gallery_11.jpg

Helt til slutt et lite tips: Hvis du vil legge til f.eks. snarveien til Word igjen, er det bare å CMD- klikke på snarveien til «Project Gallery Launcher» i Dock, dermed vil mappen den (og Word) ligger i åpnes i «Finder». Alternativt kan man høyreklikke på snarveien og velge «Vis i Finder».

Have fun.

Sign

Paul Konradsen paul@parakon.no

Kommentarer ikke tilgjengelig.