Kopiere ikon

Logo Tiger OSX

Her kommer et lite tips hvordan man enkelt og greit kan kopiere et ikon fra ett element og over til et annet. For å få med litt ekstra funksjoner og triks, har jeg gjort forklaringen litt lang. Allikevel er selve teknikken rask og effektiv.

Jeg synes ikonet med den lille lastebilen til ftp- programmet «Transmit» er så flott at den vil jeg bruke på et dokument jeg har laget.

Transmit ikon stor

For å få tilgang til ikonet kan vi CTRL- klikke eller høyreklikke på det i «Dock» og velge «Vis i Finder». (Hvis vi CMD- klikker på ikonet hopper vi direkte til programmappen med gjeldende program markert).

Transmit ikon i Dock

Programmappen vil åpnes med «Transmit» markert, og vi klikker på «Mer Info».

Transmit program - mer info

Når infopanelet åpnes ser vi at vi har et ikon helt øverst i panelet. Dette klikker vi på slik at det blir markert. Vi ser at det er markert fordi vi får en lys blå «glow» rundt ikonet. Når det er markert, kan vi bruke hurtigtastkominasjonen «CMD + C» for å kopiere det.

Transmit info

På skrivebordet har jeg liggende et Word- dokument, og jeg ønsker å bytte ikon på dette dokumentet. Ved å CTRL- klikke eller høyreklikke på ikonet kan jeg velge: «Vis Info» fra hurtigmenyen. Infopanelet for dokumentet kommer opp, og vi kan på samme måte klikke på ikonet for å markere det.

Word info ikon markert

Etter at vi har markert ikonet bruker vi hurtigtastkombinasjonen: «CMD + V» for å lime inn ikonet vi kopierte. Vi ser at Word- ikonet er byttet ut med Transmit- ikonet.

Ikon byttet

Med det samme vi limte inn det kopierte ikonet i infopanelet, ble også ikonet for dokumentet på skrivebordet oppdatert.

Transmit- ikon skrivebord

Som jeg sa innledningsvis, så ble denne forklaringen litt lang. Dette fordi vi skulle innom «Dock», programmappen og deretter velge infopanelet for programmet «Transmit». Teknikken fungerer like godt mellom f.eks. to dokumenter på skrivebordet, eller mellom en mappe og et dokument osv. Et bruksområde for teknikken er hvis man har flere eksterne harddisker liggende på skrivebordet og ønsker å variere litt med forskjellige ikon til disse.

Det er bare å CTRL- klikke eller høyreklikke på et ikon og velge «Vis info», kopiere og lime inn i et annet infopanel.

Have fun!

Sign

Paul Konradsen paul@parakon.no

Kommentarer ikke tilgjengelig.