Arkiv for oktober, 2007

Utvid Windows- partisjon i Parallels

Logo Parallels

Jeg har fått flere henvendelser fra personer som har installert Windows på sin Intel- Mac via Parallels og som ønsker å gjøre partisjonen med Windows større. Når man installerer Windows via Parallels, så er «default» størrelse satt til 32Gb, og etter hvert som man installerer flere programmer etc., vil denne partisjonen fort bli for liten.

(mer…)

Sette sammen flere dokumenter i Acrobat 8

Ikon Acrobat

Hadde det ikke vært fint om man kunne sette sammen flere dokumenter til ett pdf- dokument? I Acrobat 8 har man denne muligheten. Dokumentene behøver ikke være pdf- format i utgangspunktet. Ved hjelp av Acrobat 8 kan man kombinere de dokumentene man ønsker, det være seg JPEG, TIF, TXT, InDesign, PDF etc.

(mer…)

Kombinere flere eksponeringer i ett bilde

PS icon

Det finnes mange teknikker for å kombinere to eller flere bildeopptak i ett bilde og dermed få frem detaljer i både høylys- og skyggepartier. I denne gjennomgangen tar vi for oss kun ett opptak og legger flere versjoner av dette oppå hverandre i Photoshop og justerer for lysstyrken gjennom lagmasker.

(mer…)

Endre programspraÌŠk i QuarkXPress Passport

QuarkXPress ikon

De fleste programmer man kjøper kommer i det språket man har valgt, eller man kan i noen tilfeller velge språk under installasjonen. Slik er det ikke med QuarkXPress Passport. I dette programmet kan man endre programspråk mens man jobber. (mer…)