Arkiv for november, 2006

Svare paÌŠ e-postmelding med eller uten tekst

tigerlogo
Når man svarer på en e-post blir det som stod i meldingen tatt med i svaret. Om originalmeldingen skal være med eller ikke kan man selvsagt sette opp i «Preferences», men det er en god regel å ha denne med siden kommunikasjonens historikk da alltid følger med e-posten og dermed kan man enkelt og greit gå tilbake og lese hva som har vært skrevet tidligere. Noen ganger derimot, ønsker man kun at enkelte deler av originalmeldingen skal være med.
(mer…)

Loupe i Aperture 1.5

I den nye versjonen av Aperture er «Loupe» endret mye. Det som er mest iøynefallende er muligheten til å velge «Centered Loupe». Denne versjonen av «Loupe» er helt uavhengig av muspekeren og man kan da flytte «Loupe» til siden og man kan utføre diverse funksjoner med muspekeren uten at «Loupe» følger med.

(mer…)

Litt bedre plass i Dock

Tigerlogo
Etterhvert som man installerer flere programmer vil man etterhvert se at Dock’en fylles opp, og når man har så mange snarveier man kan ha, vil ikonene bli mindre i størrelse for å få plass til alle. Tiden det tar å fylle opp Dock’en avhenger av skjermoppløsningen man benytter, og går raskere jo mindre skjerm man har siden mange benytter en mindre skjermoppløsning på disse slik at ikke ikon og tekst blir så små at de er uleselige. Her følger et lite tips hvordan man kan spare et par snarveiplasser i Dock’en hvis man benytter Office 2004- pakken fra Microsoft.
(mer…)

Aperture i demoversjon


Aperture er nå tilgjengelig i demoversjon. Demoversjonen er en 100% funksjonell versjon som kan benyttes fritt i 30 dager og du må etter det kjøpe en lisens for videre bruk. Lisensen kan kjøpes direkte fra Aperture, og når denne er lagt inn fungerer Aperture uten noen form for tidsbegrensning.

(mer…)

Kopiere tekst fra nettleser

Tigerlogo
Alle har vel kopiert tekst i nettleseren fra diverse artikler vi finner på Internett. En vanlig metode er å markere teksten for deretter å kopiere den ved enten å høyreklikke på teksten og velge «Kopier», benytte menyvalgene eller bruke hurtigtastkombinasjoner for kopiering og innliming av tekst. Det er ingen som sier at den ene metoden er mer riktig enn den andre, men her følger et lite tips hvordan du ennå raskere kan benytte tekst du ønsker å kopiere.

(mer…)