Arkiv for oktober, 2006

Color Adjustments i Aperture

Aperture 1.5 har fått flere ekstra funksjoner. En av disse er «Color Adjustments», hvilket vil si at vi kan gå inn og gjøre finjusteringer for RGB og CMY- fargene. Dette gjør at vi kan for eksempel justere individuelt for mettede farger, uten å påvirke de andre fargene. I eksemplet har jeg brukt et bildeopptak hvor deler av himmelen er fullstendig mettet i den blå kanalen og nesten fullstendig mettet i den grønne kanalen. Vi kunne selvsagt justert eksponeringen, men det ville påvirket alle fargene i hele bildet og det ønsker vi ikke. Derfor skal vi benytte «Color Adjustments».

(mer…)

Veksle mellom nettleservinduer

Logo Tiger OSX

Har du noen gang hatt oppe to Safari- vinduer oppe samtidig og ønsket å åpne samme URL i det andre vinduet? En vanlig fremgangsmåte er å kopiere web- adressen og lime den inn i en ny arkfane i det andre vinduet.

Her følger en smartere og mer elegant måte å gjøre dette på:

(mer…)

Arbeidsflyt med Aperture

Da Aperture kom ut for ett år siden, ble vi presentert en helt ny måte å jobbe med bildeopptakene på. Endelig fikk vi et verktøy som vi kunne benytte gjennom hele arbeidsflyten fra importering av opptakene fra minnekortet og til ferdig resultat levert til kunde. I tillegg registrerte vi at Aperture var godt implementert med Photoshop slik at alle bildefiler som trengte litt mer justering enn det som var mulig i Aperture kunne få en rundtur innom Photoshop. Tilbake i Aperture la den redigerte versjonen seg pent og pyntelig sammen med originalen, eller ”Master” som det heter på Aperture- språk.

(mer…)

Kopiere ikon

Logo Tiger OSX

Her kommer et lite tips hvordan man enkelt og greit kan kopiere et ikon fra ett element og over til et annet. For å få med litt ekstra funksjoner og triks, har jeg gjort forklaringen litt lang. Allikevel er selve teknikken rask og effektiv.
(mer…)

Nyttige smaÌŠtriks i OSX

Logo OSX Tiger
Når man jobber i OSX er det en rekke kombinasjoner av tastetrykk og museklikk vi kan utføre for å jobbe raskere og mer effektivt. Her ser vi hvordan vi lett kan sjekke hvor en fil eller mappe er plassert på harddisken

(mer…)

Aperture Previews

Med versjon 1.5 fikk vi previews i Aperture. Dette for at vi skal kunne få sett bildene selv om de er «offline» d.v.s. at de ikke er importert inn i Aperture Library, men at vi har benyttet en annen ny funksjon i Aperture hvor bildene ligger i sin opprinnelige mappestruktur; «Referenced Files». Previews har skapt debatt blant brukerne, og spørsmålet er om vi i det hele tatt trenger previews.
(mer…)

Aperture Shortcuts 1.5

For en tid tilbake la vi ut et pdf- dokument med hurtigtaster i norsk tastaturoppsett i Aperture som er forskjellig fra det amerikanske / engelske tastaturoppsettet.

(mer…)