Arkiv for juni, 2006

Dodging & Burning i Photoshop


Det finnes egne verktøy for “Dodge & Burn” i Photoshop, men vi skal ikke ta for oss de her. I stedet skal vi se på en annen teknikk hvor man faktisk har ennå bedre kontroll med sluttresultatet enn om man brukte verktøyene som er laget for dette i Photoshop.

(mer…)

Smarte Album i Aperture – Tips

Uttrykket “Smarte Album” fremkommer på grunn av at man kan sette diverse kriterier for hvilke bilder som skal vises i et album. Deretter vil alle bildene som oppfyller disse kriteriene vises i albumet.

(mer…)

Aperture Shortcuts


Forskjeller i “layout” til bl.a. det norske tastaturoppsettet i forhold til et standard US tastaturoppsett har ført til en del frustrasjoner rundt om i verden blant brukerne av Aperture. Vi har tatt for oss disse forskjellene og sett på hvilke alternativer vi har i det norske tastaturoppsettet.

(mer…)

Keywords i Aperture – oppbygging


I tillegg til å legge inn nøkkelord manuelt for hvert enkelt bilde eller en hel serie bilder kan du også dra nytte av Aperture’s muligheter til å legge nøkkelordene inn i et hierarki.

(mer…)

Importere bildefiler i Aperture

Når man skal importere nye bildefiler inn i Aperture kan man benytte flere metoder. Hvis Aperture er åpnet når du kobler et kort til Mac’en vil importeringsfunksjonene automatisk bli aktivisert. Man kan også aktivisere importeringen manuelt.

(mer…)