Arkiv for oktober, 2004

Fjerning av fargestikk i vanskelige opptak

Fargestikk i et opptak er noe som mange sliter med. Ennå verre kan det være å fjerne dette fargestikket på en fornuftig måte. Her følger en teknikk som etterhvert er blitt en av mine favoritter.

(mer…)

Selektiv fokus III

Her har vi et bilde som er litt mer krevende når det gjelder å få en realistisk uskarphet i flere plan. Det er selvsagt mulig å simulere dette, og igjen er det «Lens Blur»- filteret i Photoshop CS som må til pers.

(mer…)

Selektiv Fokus II

I den forrige gjennomgangen av «Lens Blur»- filteret hadde vi kun en hel flate å forholde oss til, og vi kunne lage en jevn overgang for å simulere en uskarp bakgrunn.

Hvis man derimot har et bilde som inneholder elementer i to eller flere dybdeplan, må man bruke litt andre teknikker for å få ønsket resultat.

(mer…)

Selektiv Fokus I

Ofte ønsker man å isolere deler i et bilde slik at det kommer bedre fram ved å gjøre bakgrunn/forgrunn uskarp. Man kan selvsagt gjøre dette ved bruk av teleobjektiv og stor blenderåpning, men hvis man har et enkelt kompaktkamera kan det til tider være problemer med å få frem ønsket resultat.

(mer…)

Lage et filmnegativ ved hjelp av Photoshop

Med denne fremgangsmåten kan man lage et filmnegativ som man igjen kan bruke som rammer for presentasjon av bilder på f.eks. web’en.

(mer…)