Arkiv for 'Photoshop'

Kombinere farge og sort / hvitt

Aller først; takk til Stian Didriksen som har stilt sitt bilde til disposisjon for denne gjennomgangen.

Jeg har tidligere laget flere gjennomganger når det gjelder å kombinere farge og sort / hvitt i et bilde slik at enkelte deler av bildet er i gråtoner mens andre deler av bildet er i farger. Grunnen til at jeg nå lager ennå en er at det aktuelle bildet formelig skriker etter å bli benyttet med en teknikk hvor vi overhodet ikke trenger å male i masken med pensel. La oss se hvordan dette henger sammen.

(mer…)

Åpne store bildefiler i 100% visning

Åpne store bildefiler i 100% visning

Noen ganger har man en bildefil som er så stor at visningen må forminskes hvis man skal kunne se hele bildet i Photoshop. Dermed opplever man at enkelte bilder åpnes i 66.67%, 50% eller kanskje 33.33%. Dette er helt normalt. Photoshop vil alltid velge den nærmeste forstørrelsesgraden av de som ligger som «defaults» i Photoshop, f.eks. 12,5%, 16,67%, 25%, 33,33%, 50% eller 66,67%.

Det finnes ingen direkte metode for å endre dette, men med en liten «Action» og utnyttelse av oppstarts- script kan vi få dette til.
(mer…)

Bilde i tekst

Her er en liten gjennomgang for hvordan vi kan bruke et bilde i stedet for farge i teksten.

Det første vi gjør er å opprette et nytt dokument. Vi kan selvsagt benytte et allerede eksisterende bilde, men jeg har altså i denne gjennomgangen valgt å opprette et nytt dokument med sort bakgrunn.

(mer…)

Fjerne slagskygge – Part 1

Dette er en «Down & Dirty» gjennomgang for hvordan man kan fjerne skygge man får bak et objekt hvis ikke f.eks. bakgrunnen også er lyssatt.
(mer…)

Fra brunette til blondine II

logo_photoshop

Denne gjennomgangen er en oppfølger til forrige gjennomgang. Vi skal nå gjøre akkurat det samme; gjøre en brunette om til blondine, men denne gangen er håret veldig mørkt. Dermed må vi ta i bruk en annen fremgangsmåte for å få dette til. Jeg hadde egentlig tenkt å ta i bruk «Calculations», men siden det allerede var vist til en tutorial hvor denne teknikken ble benyttet så fant jeg ut at jeg skulle lage en annen vri på det hele. Og som vanlig så liker jeg å jobbe «non destructive».

(mer…)

Fra brunette til blondine

logo_photoshop

I denne gjennomgangen skal vi se på hvordan vi kan endre hårfargen til en person ved hjelp av Photoshop. Som allerede sagt mange ganger; det er som oftest flere fremgangsmåter for å komme frem til et resultat når man benytter Photoshop. Fremgangsmåten jeg her har benyttet er en jeg foretrekker når jeg skal endre farge på objekter som f.eks. hår. Teknikken gjør bruk av lagmasker og justeringslag. Noe som igjen innebærer en såkalt «non destructive» arbeidsmetode. Når vi har laget en maske kan vi benytte denne i kombinasjon med fargekorrigering til kun å endre fargen på håret.
(mer…)

«Soft Look»

PS icon

Man kan benytte mange ulike teknikker for å oppnå visse effekter i et bilde. En av effektene, som gjerne blir brukt i portrettbilder er «Soft Look». Denne effekten ser man ganske ofte blir brukt i forbindelse med bryllupsbilder, konfirmasjonsbilder og barneportretter / dåpsbilder.

(mer…)

Kombinere flere eksponeringer i ett bilde

PS icon

Det finnes mange teknikker for å kombinere to eller flere bildeopptak i ett bilde og dermed få frem detaljer i både høylys- og skyggepartier. I denne gjennomgangen tar vi for oss kun ett opptak og legger flere versjoner av dette oppå hverandre i Photoshop og justerer for lysstyrken gjennom lagmasker.

(mer…)

Photoshop CS3 Public Beta Release

icon_photoshop

Adobe har akkurat lansert en Betaversjon av Photoshop CS3, og den er tilgjengelig fra http://labs.adobe.com i løpet at de neste 24 timene.

Jeg har laget noen gjennomganger over hva som er nytt i Photoshop CS3, og du kan lese mer om de ved å klikke på denne linken:

www.totaltraining.no/C/S/3

Stiplet linje i Photoshop CS2


Vi har behov for en stiplet linje i Photoshop, og velger å lage en ny pensel som vi kan bruke om og om igjen. I tillegg kan vi også endre størrelsen på den stiplede linjen.

(mer…)