Arkiv for 'Aperture'

Star Images i Aperture

Jeg la tidligere i dag inn et lite tips i et diskusjonsforum for Aperture, og responsen var så bra at jeg bestemte meg for å lage en liten gjennomgang av dette.

I de første versjonene av Aperture var det 5 Smart Albums som viste de bildene vi hadde rangert med stjerner, fra 1 til 5. Disse Smart Albums er nå fjernet fra Aperture og i stedet har vi 2 Smarte Album med hhv. «1 stjerne eller bedre» og «5 stjerner». Her følger en liten oppskrift på hvordan vi kan lage vårt eget sett med Smart Albums, ett for hver rangering og i tillegg også viser stjernene i selve navnet til albumene

(mer…)

Filter og smarte album i Aperture

Ved hjelp av filter i Aperture kan man filtrere vekk og vise akkurat de bildene man ønsker i et prosjekt. Lager man så et smart album av filtreringen, har man denne visningen tilgjengelig hele tiden i prosjektet. Parametrene kan endres og man kan opprette mange smarte album i et gitt prosjekt. Smarte album tar heller ikke noe særlig plass siden de ikke inneholder noen bilder, men refererer til bilder etter gitte kriterier.

(mer…)

Loupe i Aperture 1.5

I den nye versjonen av Aperture er «Loupe» endret mye. Det som er mest iøynefallende er muligheten til å velge «Centered Loupe». Denne versjonen av «Loupe» er helt uavhengig av muspekeren og man kan da flytte «Loupe» til siden og man kan utføre diverse funksjoner med muspekeren uten at «Loupe» følger med.

(mer…)

Aperture i demoversjon


Aperture er nå tilgjengelig i demoversjon. Demoversjonen er en 100% funksjonell versjon som kan benyttes fritt i 30 dager og du må etter det kjøpe en lisens for videre bruk. Lisensen kan kjøpes direkte fra Aperture, og når denne er lagt inn fungerer Aperture uten noen form for tidsbegrensning.

(mer…)

Kopiere tekst fra nettleser

Tigerlogo
Alle har vel kopiert tekst i nettleseren fra diverse artikler vi finner på Internett. En vanlig metode er å markere teksten for deretter å kopiere den ved enten å høyreklikke på teksten og velge «Kopier», benytte menyvalgene eller bruke hurtigtastkombinasjoner for kopiering og innliming av tekst. Det er ingen som sier at den ene metoden er mer riktig enn den andre, men her følger et lite tips hvordan du ennå raskere kan benytte tekst du ønsker å kopiere.

(mer…)

Color Adjustments i Aperture

Aperture 1.5 har fått flere ekstra funksjoner. En av disse er «Color Adjustments», hvilket vil si at vi kan gå inn og gjøre finjusteringer for RGB og CMY- fargene. Dette gjør at vi kan for eksempel justere individuelt for mettede farger, uten å påvirke de andre fargene. I eksemplet har jeg brukt et bildeopptak hvor deler av himmelen er fullstendig mettet i den blå kanalen og nesten fullstendig mettet i den grønne kanalen. Vi kunne selvsagt justert eksponeringen, men det ville påvirket alle fargene i hele bildet og det ønsker vi ikke. Derfor skal vi benytte «Color Adjustments».

(mer…)

Arbeidsflyt med Aperture

Da Aperture kom ut for ett år siden, ble vi presentert en helt ny måte å jobbe med bildeopptakene på. Endelig fikk vi et verktøy som vi kunne benytte gjennom hele arbeidsflyten fra importering av opptakene fra minnekortet og til ferdig resultat levert til kunde. I tillegg registrerte vi at Aperture var godt implementert med Photoshop slik at alle bildefiler som trengte litt mer justering enn det som var mulig i Aperture kunne få en rundtur innom Photoshop. Tilbake i Aperture la den redigerte versjonen seg pent og pyntelig sammen med originalen, eller ”Master” som det heter på Aperture- språk.

(mer…)

Aperture Previews

Med versjon 1.5 fikk vi previews i Aperture. Dette for at vi skal kunne få sett bildene selv om de er «offline» d.v.s. at de ikke er importert inn i Aperture Library, men at vi har benyttet en annen ny funksjon i Aperture hvor bildene ligger i sin opprinnelige mappestruktur; «Referenced Files». Previews har skapt debatt blant brukerne, og spørsmålet er om vi i det hele tatt trenger previews.
(mer…)

Aperture Shortcuts 1.5

For en tid tilbake la vi ut et pdf- dokument med hurtigtaster i norsk tastaturoppsett i Aperture som er forskjellig fra det amerikanske / engelske tastaturoppsettet.

(mer…)

Smarte Album i Aperture – Tips

Uttrykket “Smarte Album” fremkommer på grunn av at man kan sette diverse kriterier for hvilke bilder som skal vises i et album. Deretter vil alle bildene som oppfyller disse kriteriene vises i albumet.

(mer…)