Arkiv for 'OSX'

Fontutjevning i OSX

Logo Tiger

I forrige gjennomgang gikk vi gjennom kantutjevning for skrift i Windows, med en rekke valg vi kunne benytte oss av. I OSX har vi også muligheten til å justere kantutjevningen for skrifttyper, og fremgangsmåten er litt enklere. Utjevningen kalles «Fontutjevning» i Apples operativsystem, og i denne gjennomgangen skal vi se hvordan vi justerer dette i OSX.

(mer…)

Svare paÌŠ e-postmelding med eller uten tekst

tigerlogo
Når man svarer på en e-post blir det som stod i meldingen tatt med i svaret. Om originalmeldingen skal være med eller ikke kan man selvsagt sette opp i «Preferences», men det er en god regel å ha denne med siden kommunikasjonens historikk da alltid følger med e-posten og dermed kan man enkelt og greit gå tilbake og lese hva som har vært skrevet tidligere. Noen ganger derimot, ønsker man kun at enkelte deler av originalmeldingen skal være med.
(mer…)

Litt bedre plass i Dock

Tigerlogo
Etterhvert som man installerer flere programmer vil man etterhvert se at Dock’en fylles opp, og når man har så mange snarveier man kan ha, vil ikonene bli mindre i størrelse for å få plass til alle. Tiden det tar å fylle opp Dock’en avhenger av skjermoppløsningen man benytter, og går raskere jo mindre skjerm man har siden mange benytter en mindre skjermoppløsning på disse slik at ikke ikon og tekst blir så små at de er uleselige. Her følger et lite tips hvordan man kan spare et par snarveiplasser i Dock’en hvis man benytter Office 2004- pakken fra Microsoft.
(mer…)

Veksle mellom nettleservinduer

Logo Tiger OSX

Har du noen gang hatt oppe to Safari- vinduer oppe samtidig og ønsket å åpne samme URL i det andre vinduet? En vanlig fremgangsmåte er å kopiere web- adressen og lime den inn i en ny arkfane i det andre vinduet.

Her følger en smartere og mer elegant måte å gjøre dette på:

(mer…)

Kopiere ikon

Logo Tiger OSX

Her kommer et lite tips hvordan man enkelt og greit kan kopiere et ikon fra ett element og over til et annet. For å få med litt ekstra funksjoner og triks, har jeg gjort forklaringen litt lang. Allikevel er selve teknikken rask og effektiv.
(mer…)

Nyttige smaÌŠtriks i OSX

Logo OSX Tiger
Når man jobber i OSX er det en rekke kombinasjoner av tastetrykk og museklikk vi kan utføre for å jobbe raskere og mer effektivt. Her ser vi hvordan vi lett kan sjekke hvor en fil eller mappe er plassert på harddisken

(mer…)